2013. május 27., hétfő

Miért nem?



Késő délutánra járt már. A nap sugarai már csak a lombok alját világította meg, miközben a levegőt a kora őszi csípős szél járta át. A lábai alatt ropogtak a kavicsok, amint végighaladt a régi síneken. A hosszú barna haját összekócolta a szél, de nem törődött vele. Sokszor sétált már a síneken, a nyári estéken, de sosem volt annyira szomorú, mint akkor. Minden remény elhagyta, már azt sem bánta volna, ha jön egy mozdony és halálra gázolja. Akkor legalább megszabadította volna a világot a létezésétől.

Ekkor meghallotta a felé tartó vonatot, és érezte a lába alatt a közeledését, amint a sínek egyre jobban csörömpöltek. A masiniszta sípolt. A lány bágyadt tekintettel a mozdony orrára nézett, farkasszemet a fénnyel. Ez volt, amit utoljára látott.

A következő kép, amit látott az a kékes-lilás ég volt, amin már megjelent egy-két csillag. Érezte, amint a mellhasát nyomja valami, és alig kapott már levegőt a nehéz súlytól. Megpróbált felülni, amikor észrevette, hogy egy férfi nehezedik rajta. A fickó megmozdult, majd megtámasztotta magát a kinyújtott karjain, és a lány arcát fürkészte. A nő lélegzete elakadt. Mintha csak az álmából lépett volna vissza az életébe a pasas, aki az imént akadályozta meg a halálát. Látta már őt valahol. Valahol, de maga sem tudta megmondani hol, és miként. De tudta. Legbelül érezte, hogy talán az előző életében már biztos látta. Ezeket a gyönyörű barna szemeket, a finom szőrzetet a mellhasán, az izmos karjait, és a mosolyát, ami most is ott volt az arcán, értetlenül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése